See segab väga palju mind ennast kui ka kõiki õpilasi, kes õppida püüaks. Samuti ei ole lasteaialaps veel piisavalt suur, et saaks ta kuueks tunniks päevas teise tuppa üksi jätta, sest ta lihtsalt ei püsiks seal nii kaua. Vähemalt mitte nendel tundidel, kui minul seda vaja oleks.

Kui laps lasteaias käia ei saaks, ei saaks mina teha ka videotunde ning siis poleks minuga rahul ka minu tööandja ning ülejäänud 300 õpilaste vanemad kodudes. Nii lihtsalt ongi, et lasteaialaps läheb iga päev aeda ja mina teen kodus oma tööd, sest ma pean tööd tegema.

Vahel proovin oma lapsele vaba päeva organiseerida ka loodan, et seitse klassitäit õpilasi väga ei pahanda ja saavad iseseisvalt oma ülesannetega hakkama.

Õnneks lasteaed on mõistev meil - saadeti vaid paar kirja, kus teavitati algavast soovitusest laps koju jätta ning muu jätkub meil tavapäraselt. Inimlikus mõttes saavadki aru ja ütlevadki, et on täiesti loomulik, et mul pole võimalik oma last koju jätta.

"Kodukool" on Pere ja Kodu aprillikuus ilmuv lugudesari, mis räägib distantsõppest läbi emade ja isade kogemuste. Kui sinagi sooviksid oma lugu jagada, kirjuta meile merje.merdik@perejakodu.ee või Facebooki postkasti SIIN.

Jaga
Kommentaarid